Narmedia

Nar Yazılım

Anasayfa Blog Ücretli Mobil Uygulama

Ücretli Mobil Uygulama

Ücretli Mobil Uygulama

Hayatımızın bir parçası olan akıllı telefonlar bir çok faaliyetimizde işimizi kolaylaştıracak uygulama ve yazılımlarla donatılmıştır. Mobil uygulamalar girişimci için bir kazanç imkanı sağlarken bir çok kullanıcının da ihtiyaçlarını karşılaması sonucunda aylık veya tek sefere mahsus ödemeler ile satılmaktadır. Ücretli mobil uygulamalar genellikle playstore veya appstore mağazaları üzerinden satışa çıkarılmaktadır. Diğer bir yöntemde ise uygulama içi satış ile kazanç sağlamaktır.

Mobil uygulama yazılımı girişimcilerde ciddi gelir alanı oluşturmuştur. Gelirin sağlanması uygulama içeriği ve kullanıcı sayısı ile orantılı ilerlemektedir. Playstore ve appstore da yayınlanan uygulamaların ücretini mağaza da satışa sunduğunuzda google ve ios %30 komisyon kesmektedir. Satılan uygulama playstore ve appstore hesaplarında aylık olarak birikerek %30 mağaza komisyonu kesildikten sonra sizin hesabınıza aktarılmaktadır.

Mobil uygulama içerisinden alacağınız ödemelerde ise yine mağaza altyapısını kullanabilme imkanı vardır. Uygulamanız içerisinden çip, puan, ekstra can gibi yapacağınız satışlarda mağaza alt yapısını kullandığımızda yine googleplay veya appstore tarafından %30 komisyon kesilmektedir. Ancak uygulamanıza sanal pos eklerseniz veya havale-eft yöntemleri kullanırsanız mağazalar tarafından herhangi bir komisyon alınmamaktadır. Kazancınız sadece çalıştığınız bankanın keseceği sanal pos ücreti dışında bir komisyon olmayacaktır.

Uygulama geliştiricileri aylık veya yıllık satış yöntemleri ile düşük fiyatlardan binlerce kullanıcıya ulaşmayı hedefleyerek ciddi gelir alanı oluşturmaktadır. Bu alanda yapacağınız girişimlerde en doğru adımı yapmanız gerekmektedir.