Narmedia

Nar Yazılım

Anasayfa Blog Popüler Mobil Uygulamalar

Popüler Mobil Uygulamalar

Popüler Mobil Uygulamalar

Mobil uygulama sektöründe binlerce çeşit alanda içerikler barındıran kullanıcıların ihtiyaçlarına karşılık veren girişimler bulunmaktadır. Uygulamalardan tamamı bir amaca hizmet etmesine karşın sadece bazıları çok ciddi indirilme ve hasılata ulaşarak büyük ses getirmiştir. Mobil uygulama yazılımı ile hizmet sağlayan en çok tercih edilen girişimleri inceleyelim;

1-Sosyal medya uygulamaları; bu alanda kullanıcılar görüntülü, sesli ve birbirleri ile iletişim kurabilecekleri platformları tercih etmekte, arkadaş edinme takipleşme gibi kullanıcı tarafından içeriklerin oluşturulduğu mobil uygulama platformlarını talep etmektedir. Örnek olarak musical.ly , instagram uygulamalarını gösterebiliriz.

2-Mesajlaşma platformlarının en gözdesi ve bu alanda kullanıcıların tüm ihtiyaçlarına cevap veren Whatsapp. Hepimizin telefonunun olmazsa olmazı durumunda olan whatsapp günümüzde en çok indirilen ve en çok kullanılan mobil uygulama olarak karşımıza çıkmakta.  Facebook ve Messengerda mesajlaşma alanında whatsapp uygulamasının hemen peşinden gelen ve bu alanda çokça kullanıcısı olan bir diğer mobil uygulama.

3- Oyun mobil uygulamaları; kullanıcılar tarafından oyun alanında ki girişimlerde tercih gören diğer bir platform. Oyun geliştiricileri kendini her gün geliştirerek google play de bulunan binlerce oyunun arasından sıyrılarak farklı bir konsept ile kullanıcının ilgisini çekebiliyor. Günümüzde bu alanda en revaşta olan oyunlar Helix JumpKafa Topu2Sling Drift örnek gösterebiliriz.

4-Alışveriş(2.el) ve takas; diğer bir kullanıcı ilgisinden çıkmayan her zaman ihtiyacımız olan kullandığımız araç gereçler için geliştirilen mobil uygulamalar. Alışveriş her an ihtiyacımızın bir parçası bu da en pratik yöntem olan cep telefonu ile kullanıcılarla buluşarak talep görmektedir. Örnek verecek olursak Letgo diyebiliriz.

5-Bilgi yarışmaları ve kazanç sunan mobil uygulamalar; Kullanıcıların eğlenerek kazanç imkanı, hediye ve ödüller kazanması ilgilerini bu yönde arttırmaktadır. Bu alanda hizmet veren en popüler uygulama Hadi uygulaması dikkat çekmektedir.

İncelediğimiz uygulama alanları günümüzde bir marka oluşturmuş büyük platformlar olarak gözünüze çarpabilir. Ancak yeni başlayarak popüler uygulama alanına giren bir çok girişim bulunmaktadır. Burada en önemli etkenler uygulama içeriği, mobil uygulama tasarımı ve yazılımı ve reklama ayırılan bütçedir.