Narmedia

Nar Yazılım

Anasayfa Blog Network Marketing Sistemi

Network Marketing Sistemi

Network Marketing Sistemi

Ticaret yeni pazarlama sistemleri ile kullanıcıyı etkileme yollarına başvurmaya sebep olmuştur. Yapacağımız işlerde her zaman rakiplerimizde inceler neler yaptıklarını hangi şekilde satış ve pazarlama yolu izlediklerini kontrol etmekteyiz. Rakiplerimizi veya aynı sektörde yer aldığımız firmalardan daha etkili pazarlama yolu ile hareket etmemiz kullanıcılarımızı memnuniyetini sağlamamız ve ürün kalitemizi de gelirimizi dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekmektedir. Network marketing yazılımı ve network marketing sistemleri de bu doğrultuda oluşmuş pazarlama alanlarıdır.

Network marketing de oluşan kazanç sistemi genellikle üyelik ücreti karşılığında verilen hizmeti oluşturmaktadır. Üyelik ücreti bir çok firmada yer almaktadır. Ayrıca bu sistemlerin en önemli özelliği yeni üyeleri de sisteme dahil etmekle oluşmaktadır. Yeni üyelerin aldıkları hizmetten üyeyi davet eden sponsorlarıda gelir elde etmekte bu da kullanıcıların hızlı bir şekilde artmasına sebep olmaktadır. Bu alanda dikkat etmemiz gereken en önemli nokta network marketing sisteminde ortada bulunan ürün veya hizmetin ne olduğuna dikkat etmek ve sunulan kazancın gerçeği yansıttığından emin olmak gerekmektedir.

Network marketing de kullanılan pazarlama sistemleri;

UNİLEVEL

Kullanılan en yaygın sistemdir. Bu sistemde 1.hattına kayıt edilecek kişi sayısında sınır yoktur. Aşağı yönde hat sayınız arttıkça(derinlik) kazanç genellikle azalmaktadır. Sistemde belli derinlikten kazanç sunulmaktadır örneğin 7. derinlikten sonra kazanç sunulmamaktadır. Unilevel sistem çok kullanılmakta ve farklı şekillerle de karşımıza çıkabilecek bir sistemdir.

MATRİX

Bu sistemde kademler ve sınırlamalar vardır ve net olarak bellidir. Dolayısıyla kademelere göre kazanılabilecek net rakamda bellidir. Örneğin birinci hattınıza 3 kişi kayıt edebilir, 9.derinliğinize kadar da kazanç elde edebilirsiniz gibi belirgin bir sistemdir. Günümüzde en yaygın matrix sistemleri 5×8, 3×9, 2×12 şeklindedir.

BİNARY

En yeni network marketing kazanç sistemidir.İkili sistem olarak geçmektedir. Her kayıt 1. kademesine 2 kişi kayıt edebilir. Genellikle sınırsız kademeden gelir elde edilinir. İki koldan zayıf olan kolun cirosu üzerinden hesap edilerek kazanç sunulur. Ekibi destekleme anlamında daha etkin bir kol olmakla beraber ekip yardımlaşmasını sağlamaktadır.

Yukarıda en çok tercih edilen sistemleri ele aldık. Network marketing de bunların dışında sistemlerde bulunmakta ve yeni sistemlerde oluşturulmaktadır.