Narmedia

Nar Yazılım

Anasayfa Blog Mobil Uygulama Yapmak Kazandırır mı?

Mobil Uygulama Yapmak Kazandırır mı?

Mobil Uygulama Yapmak Kazandırır mı?

Geliştiriciler ve girişimciler için mobil uygulama yazılımı günümüzün en trend kazanç yolları arasında gelmektedir. Yazılım alanında yapılan bir çok proje girişimcilerin kendisini tanıtma projesinin bilinirliği ile oluşabilecek unvan ve gelir kaynağı demektir. Girişimciler geliştirilen projelerden en çok reklam kazancı elde etmektedir. Reklam dışında bir çok gelir alanı da mobil  uygulamalar içerisinde elde edilebilmektedir.

Şimdi mobil uygulama da gelirlerimizi nasıl elde edebileceğimizi inceleyelim;

Platformunuzda yayına başladığınız andan itibaren bir çok mobil uygulama reklam şirketi aracılığı ile uygulama geliri sağlayabilirsiniz. Bu reklam ajansları yayınlanan reklamların raporları ve anlık kazanımlarınızı size verecekleri backoffice sayfası ile görüntülemenizi sağlamaktadır.

Ücretli uygulama satışı, uygulama marketlerinin geliştiricilere sunduğu ücretli satış imkanıdır. Uygulamanızı yayınladığınızda ücretli veya ücretsiz olarak satışa sunabilirsiniz. Ücretli uygulamalarda marketler ücret üzerinden sizden %30 kesinti yapmaktadır. Kalan kazancınızı tanımlı banka hesabınıza aktarır.

Uygulama içi satın alma, geliştiriciler için uygulama içerisinde e-ticaret, puan, çip veya hizmet satışları sunulabilmektedir. Bu satışlarınızı yine ister uygulama marketlerinden satın alabilir isterseniz sanal pos ile ödemeyi gerçekleştirebilirsiniz. Bu yollardan uygulama marketleri veya gsm üzerinden alınan ödemelerde %30 komisyon kesilmeye işlemi uygulanmaktadır. Ancak sanal pos üzerinden gerçekleştirirseniz sadece bankanın size sunacağı bir komisyon oranı olmaktadır.