Narmedia

Nar Yazılım

Anasayfa Blog Mobil Uygulama Geliştirme

Mobil Uygulama Geliştirme

Mobil Uygulama Geliştirme

Mobil uygulama yazılımı alanı gün geçtikçe gelişmekte ve büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşmaktadır. Akıllı telefonlarımız uygulamalar aracılığı ile hayatımızın her noktasına girmiş, eğitim, eğlence, kazanç, hesapların kontrolleri dahi artık kolaylaşmıştır. Bu alanın gelişmesi ile ihtiyaca göre taleplerde artmış mobil uygulama geliştiren bir çok girişimciye bir kazanç alanı olmuştur.

Mobil uygulama, yazılım bilgisi olan geliştiriciler tarafından sağlanmaktadır. Bir android uygulama geliştirmek için mobil uygulama geliştirme programlarını kullanmanız gerekmektedir.

Android Studio

Büyük ve geniş kapsamlı bir program olan Android Studio, Android geliştiricilerinin işlemlerini kolaylaştırmak ve onlara karşılaştıkları sorunlarda yardım etmek amacıyla Google tarafından hazırlanan başarılı ve etkileyici bir program.

Android uygulamaları geliştiriyorsanız veya geliştirmek istiyorsanız Android Studio bu alanda en büyük yardımcılarınızdan biri olabilir.

Android SDK

Herkesin merak ettiği konulardan biriside Android SDK nedir.SDK teriminin açılımı Software Development Kit yani Yazılım geliştirme kiti olarak tanımlanabilir. Android işletim sistemine sahip bir cep telefonu, tablet yada cihaza uygulama geliştirebilmek için Android SDK şarttır. Aynı zamanda kullandığımız işletim sistemine göre değişen farklı uygulamalara da ihtiyaç duyacağız. Uygulama geliştirmek için Android SDK dışında hangi uygulamalara ihtiyacınız olduğunu sizler için derledik.

JDK (Java Development Kit-Java Geliştirme Araçları)
Eclipse (Ücretsiz kullanımıyla dünyanın en çok kullanılan kabul görmüş geliştirme ara yüzü)
Eclipse ADT (Eclipse ile Android geliştirmesi yapabileceğiniz Android geliştirme araçları)