Narmedia

Nar Yazılım

Anasayfa Blog Mobil Uygulama Gelirleri

Mobil Uygulama Gelirleri

Mobil Uygulama Gelirleri

Mobil Yazılım da uygulama geliştiricilerin en çok ilgilendiği bölüm reklam gelirleridir. Mobil uygulama projesi bulunan kullanıcılar için uygulama gelirleri kendilerinin geri kazanca dönüştürecekleri alanı oluşturmaktadır. Mobil uygulama yazılımı ile ortaya çıkan ürünün kullanıcılar tarafından talep görecek bir fikre sahip olması en önemli faktördür. Kullanıcı bazında indirmeler uygulama sahibine bir kazanç getirmezken uygulamaya aldığınız reklamların gösterilmesi asıl kazancı sağlayan noktadır.

Diğer bir yöntem uygulanızı googleplay ve appstore da ücretli olarak yayınlamanızdır. Uygulama marketlerinde ücretli olarak satışa sunduğunuz uygulamaları ister tek sefer için bir ücret isterseniz aylık ücretli olarak yapabilir ve gelir elde edebilirsiniz. Bu yöntemle markette ücretinizi sizin adınıza google ve appstore almakta ve sizden %30 komisyon keserek size ödeme yapmaktadır.

Mobil uygulama içerisinde uygulama içi satın alma da diğer bir gelir kaynağıdır. Uygulama içi satın almaları projenize ekleyerek kullanıcıların uygulama içinde ihtiyaç duyacağı ürünleri satabileceğiniz gibi başka temel ihtiyaçlarında satışını yapabilirsiniz. Bu satışları ister kendi sanal pos üzerinden ya da yine uygulama marketlerinin sunduğu altyapıyı kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. Ancak uygulama marketleri komisyon alacaktır.

Bu yöntemler içerisinde en çok tercih edilen ve kullanılan yöntem olarak birincisi reklam gelirleri olmaktadır. Sonrasında ise uygulama içi satın almalar en çok tercih edilen ikinci yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.