Narmedia

Nar Yazılım

Anasayfa Blog Responsive Tasarım Nedir?

Responsive Tasarım Nedir?

Responsive Tasarım Nedir?

2000 ‘li yıllardan sonra websitelerin artışında gözle görülür bir artış gerçekleşmişit. Tabi o zamanlarda web sitelerini sadece bilgisayarlar üzerinden kullanıcılar ziyaret etmekte idi. Lakin özellikle mobil işletim sistemlerinin artmasından sonra herkes bir akıllı telefon veya cihaz sahibi olmaya başladı ve doğal olarak normal bilgisayardan çok erişimi daha kolay olduğu için akıllı cihazlardan website ziyaretleri artmaya başladı. Lakin bunun bir handikapı var. Bilgisayarlarda ilk zamanlar ekran çözünürlükleri çok kısıtlı farklılık göstermekte iken akıllı çihazların her bir modeli farklı ekran çözünürlüğü kullanmaktadır.Bu bize websitelerimizin mobil uyumlu olması zorunluluğunu getirdi.

Peki websitelerimize mobil uyumlu tasarımı nasıl yapmalıyız veya yaptırmalıyız ?
Bunun için mobil cihazlardan sitemizi ziyaret eden kullanıcıları farklı bir subdomain üzerine yönlendirmemiz başlangıç için çok iyi bir adım olacaktır.Örnek verecek olursak www.narmedia.net sitemizi mobil cihazdan ziyaret eden kullanıcıyı m.narmedia.net veya narmedia.net/m/ adresine yönlendirmek gibi.Tabiki herşey bununla bitmiyor.Sitemizi ziyaret eden kişinin ekran çözünürlüğüünn normal bilgisayarlara göre daha düşük olduğunu unutmamalıyız.Bunun için tasarımlarımızı yaparken veya hazırlatırken mobil cihazlarda bir kaç işlem kısıtlamasına gitmeliyiz.Bunlar arka plan resimi,öne çıkan görseller veya menü tasarımı gibidir.Bunun yanında yeni hazırlatacağınız web tasarımınızı responsive tasarım olarak yapabilir veya tasarlayabilirsiniz.
Responsive tasarım sitenizin çözünürlüğü ne olursa olsun resim,yazı ve başka materyallerin birbirlerinin üzerinde gözükmesini veya olması gereken yerden daha farklı bir yerde gözükmesini engelleyecektir.
Responsive tasarım seo konusunda yardımcı olur mu ?
Responsive tasarım sitenizin mobil uyumlu olduğunu gören Google için seo dostu olacaktır.
Responsive tasarım yaptırmak fiyat farkı ortaya çıkaracak mıdır ?
Çoğu firmaların aksine Narmedia olarak webtasarımını yaptığımız bütün sitelerin iş teslimatında hiç bir ek ücret talep etmeden responsive tasarım halinde teslim ediyoruz.