Narmedia

Nar Yazılım

Anasayfa Blog Araç Takip Yazılımı

Araç Takip Yazılımı

Araç Takip Yazılımı

Araç takip sistemleri araçların anlık olarak takibini sunarak raporlama veya geriye dönük takip bilgisine ulaşma işlemi olarak belirtebiliriz. Araç filosu veya kiralama hizmeti sunan bir çok firmanın kullandığı gibi nakliye, taşımacılık, okul servisleri gibi bir çok alanda da kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır.

Bu sistemlerde öncelik aracın, araçta bulunan kişilerin güvenliklerini sağlamak üzerine kurulmuştur. Bunun dışında yakıt tasarrufu, müşteri memnuniyeti, verilecek hizmete daha hızlı ulaşma gibi bir çok etkisi de bulunmaktadır.

Araç takibi Dünya üzerinde herhangi engelsiz bir görüş hattında bulunan GPS alıcısının konumunun belirlenmesi amacıyla, dört veya daha fazla uydusu ile her türlü hava koşulunda, yer ve zaman doğru bilgileri sağlayan uydu bağlantılı navigasyon sistemleridir.

Takip sistemleri programlama ile cihazlara entegre edilebildiği gibi mobil uygulama yazılımı ,web yazılımı veya masaüstü yazılım olarak tasarlanıp kodlanabilir. Bu hizmet araç filosu işletmeciliğinin öncelikleri arasında olması gereken sistemsel faaliyettir.